Jan van Nierop

Jan van Nierop

Over Jan van Nierop

Jan is onze nummer 4 op de kandidatenlijst voor de verkiezingen 2014

Sinds 1999 woon ik in Nederweert samen met mijn vrouw Sjannie (in 1999 nog met onze 4 zonen). De zonen zijn inmiddels dichtbij (in Nederweert) of verder weg (in IJsland)gaan wonen. In 1999 kwamen wij In Nederweert wonen omdat ik directeur werd van Het Kwadrant in Weert, een school voor VMBO en Praktijkonderwijs. Sinds 2006 werk ik in Sittard op het DaCapo College als Voorzitter bestuurder. Het DaCapo College is een grote VMBO organisatie waar leerlingen van Praktijkonderwijs tot en met de Theoretische Leerweg onderwijs krijgen. Mijn passie ligt bij de leerlingen waarbij het niet allemaal vanzelf gaat en die zorg en begeleiding nodig hebben.

Daarom heb ik gekozen voor de PvdA als politieke partij. Sociaal, zorgzaam voor iedereen, duurzame oplossingen realiseren is de manier waarop wij in de wereld moeten staan. Zo willen wij werken binnen de PvdA en daar wil ik mij voor inzetten.

In Nederweert ben ik betrokken bij Merefeldia, coach bij ‘t Brökske en Commissaris bij de Woningbouwvereniging. In 2007 heb ik mee mogen helpen bij de organisatie van het OLS als voorzitter van de sponsorcommissie.